Schengen

2023.11.08. 16:11

De Croo: A megállapodáshoz valamennyi érintett felet meg kell győzni

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A belga miniszterelnök szerdán kijelentette, az összes érintett felet meg kell győzni ahhoz, hogy megállapodás szülessen Románia schengeni csatlakozásról.
Alexander de Croo gratulált Romániának a schengeni csatlakozással kapcsolatos előrelépéseihez.
'Mindig könnyebb rámutatni a hiányosságokra, mint az eddig tett hatalmas erőfeszítésekre, és úgy gondolom, hogy ez utóbbit gyakrabban kellene dicsérnünk. A megállapodáshoz valamennyi érintettet felet meg kell győzni' - mondta a belga miniszterelnök a Klaus Iohannis román államfővel tartott közös sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy meg kell hallgatni és vizsgálni Ausztria ez irányú aggodalmait, és meg kell próbálni megtalálni a megoldásokat.
Hangsúlyozta, jövő év januárjától kezdődően, amikor Belgium átveszi az Európai Tanács soros elnökségét, 'a belgák azt fogják tenni, amiben a legjobbak: kompromisszumos megoldást fognak keresni, mindenkit tárgyalóasztalhoz ültetnek, és meggyőznek minden érintett felet arról, hogy a közös álláspont mindenki érdeke'.
Hozzátette, hogy e tekintetben különös figyelmet fordítanak majd az Európai Bizottsággal folytatott konzultációkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában