Koalíciós források

2023.11.09. 14:01

Csütörtöki ülésén jóváhagyja a kormány az új nyugdíjtörvény tervezetét

Csütörtöki ülésén jóváhagyja a kormány az új nyugdíjtörvény tervezetét - nyilatkozták koalíciós források az AGERPRES-nek.

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A kormányülésnek eredetileg 12 órakor kellett volna kezdődnie, de az időpontot tolni kellett, mert a koalíció vezetői - Marcel Ciolacu kormányfő és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke - és az illetékes miniszterek összeültek tisztázni az új nyugdíjtörvény alkalmazásának jövő évi költségvetési vonzatát.
Koalíciós források szerint a felek abban állapodtak meg, hogy a pénzügyminisztérium véleményezni fogja a tervezetet, és a költségvetési vonzat tekintetében a Világbank által kiszámolt összegeket veszik alapul. Ennek megfelelően 2024. január 1-je és szeptember 1-je között a havi nyugdíjkiadások elérik a 11,353 milliárd lejt, szeptembertől decemberig pedig a 13,842 milliárd lejt. A koalíciós tanácskozáson Marcel Ciolacu kormányfő megkérdezte Nicolae Ciucát, hogy a liberálisok ellenzik-e az új nyugdíjtörvény tervezetét.
Csütörtök délelőtt a PNL elnöke bejelentette, hogy az aznapi kormányülésen megvitatandó nyugdíjtörvény-tervezet költségvetési vonzatának tisztázását kérte a koalícióban, tekintettel arra, hogy a munkaügyi minisztérium által közölt 55,6 milliárd lej eltér a pénzügyminisztérium adataitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában