Költségvetés

2023.11.23. 18:30

Boloş: A kormány 13,6 milliárd lejt utalt ki a tartalékalapból oktatásra, egészségügyre, szociális juttatásokra és nyugdíjakra

Illusztráció

Agerpres

A kormány összesen 13,6 milliárd lejt utalt ki a költségvetési tartalékalapból oktatásra, egészségügyre, szociális juttatásokra és nyugdíjakra - jelentette be csütörtökön a pénzügyminiszter.
A kormányülés utáni sajtótájékoztatóján Marcel Boloş emlékeztetett: a kormány azért a tartalékalapból egészíti ki az egyes minisztériumok költségvetését, mert így megfelelő ellenőrzés alatt tudja tartani a közkiadásokat a deficit féken tartásához.
A miniszter elmondta, hogy Romániának az év végéig le kell hívnia a 2014-2020-as időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keretben hozzáférhető 24 milliárd eurót, ezért az ehhez kapcsolódó projektek finanszírozása és végrehajtása jelenti a prioritást.
Boloş szerint a tartalékalap korlátozások nélküli felhasználása azt a célt is szolgálja, hogy biztosított legyen a kohéziós alapokból és az EU helyreállítási alapjából támogatott beruházások finanszírozása. Hozzátette, hogy a kormány az év végéig élni kíván ezzel a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában