Katasztrófavédelem

2023.11.28. 12:55

A tűzoltók 39 elakadt járművet szabadítottak ki a hóból

Forrás: Facebook/ISU Constanta

Agerpres

A tűzoltók hétfőn 39 elakadt járművet szabadítottak ki a hóból, illetve 114 kidőlt fát távolítottak el a közutakról nyolc megye 23 településén - tájékoztatott kedden a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).
Az IGSU közleménye szerint hétfő reggel 7 és este 9 óra között Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Dolj, Galac, Teleorman és Tulcea megyében volt szükség a mentőcsapatok beavatkozására. A rossz időjárás következtében hét ingatlan és 12 gépkocsi rongálódott meg.
Kedd reggel Brăila, Călăraşi, Konstanca, Galac, Ialomiţa, Teleorman és Tulcea megye összesen 172 településén voltak még gondok az áramellátással, a szolgáltatók munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán.
Hétfőn a katasztrófavédelmi csapatok országos szinten 1682 sürgősségi beavatkozáson vettek részt, ezek közül 1186 elsősegélynyújtásra irányult. Az elmúlt 24 órában a tűzoltók 71 tüzet oltottak el, és 254 esetben riasztották őket a közösségek védelmében, 16 autóbalesetet szenvedett személyt szabadítottak ki a roncsok közül. Ugyanakkor 16 bajbajutott személyen is segítettek - tájékoztatott még az IGSU.
A hétfői nap folyamán ugyanakkor a katasztrófavédelem összesen 10 RO-Alert üzenetben figyelmeztette Brassó, Buzău, Hargita, Neamţ, Vâlcea és Vrancea megye lakosságát, mivel medvék bukkantak fel lakott területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában