Bejelentés

2023.11.02. 11:08

A 2024-es állami költségvetés tervezetéről egyeztetnek csütörtök délutáni ülésükön a koalíciós pártok vezetői

Agerpres

A 2024-es állami költségvetés tervezetéről egyeztetnek csütörtök délutáni ülésükön a koalíciós pártok vezetői - jelentette be a reggeli kormányülés elején Marcel Ciolacu.
Mint hangsúlyozta, a pénzügyminiszter jelenlétében zajló munkaülés lesz az első a jövő évi büdzsé témájában.
Ciolacu beszélt arról is, hogy csütörtöki ülésén a kormány elfogad egy memorandumot a jövő évi állami beruházások prioritás szerinti rangsorolásáról. Ez a dokumentum képezi majd az alapját a jövő évi büdzséről szóló tervezetnek - tette hozzá.
A miniszterelnök ugyanakkor felhívta a figyelmet a kormányülés elején, hogy a helyreállítási tervbe foglalt célkitűzések teljesítése "egyik miniszter számára sem opcionális". Azt mondta, néhány célkitűzés tekintetében elmaradások vannak, ezért a kormányülést követően ezeket részletekbe menően megbeszélik az érintett tárcavezetőkkel. "Véglegesítenünk kell a harmadik kifizetési kérelmet, és el kell küldenünk az Európai Bizottságnak. Nagyon jól tudjuk, mekkora szüksége van Romániának erre a pénzre. Ennek a kormányzásnak - ahogy abban a koalícióban megállapodtunk - a reformokról és a gazdaságról kell szólnia" - mutatott rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában