Sajtótájékoztató

2023.10.10. 16:07

Zelenszkij: Nem készültem ma beszédet mondani a román parlamentben

A Klaus Iohannis államfővel közös bukaresti sajtótájékoztatóján Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy nem készült beszédet mondani kedden a román parlamentben, de következő alkalommal majd megteszi.

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Ezt megelőzően az újságírók azt kérdezték Klaus Iohannistól, hogy miért mondta le az ukrán elnök a román parlamentben tervezett beszédét.
'Miért nem engem kérdeznek az engem érintő témáról Iohannis elnök helyett? Feltehetik nekem a kérdést' - szólt közbe Zelenszkij angolul.
Leszögezte, programjában nem is szerepelt a román parlament plénuma előtti felszólalás.
'Úgy gondolom, tapasztalták, hogy egyetlen országban sem okoz gondot számomra beszédet tartani. Azért jöttem, hogy meglátogassam a romániai embereket, hogy kifejezzem hálámat, és stratégiai tárgyalásokat folytassak Iohannis elnök úrral. A programomban szerepel egy találkozó a miniszterelnökkel és a parlament két házának elnökével, valamint parlamenti képviselőkkel is, de nem készültem beszéddel' - nyomatékosította az ukrán elnök.
Hozzáfűzte: következő alkalommal beszédet fog mondani a román parlamentben is.
A képviselőház és a szenátus összevont házbizottsága kedden lefújta a parlament két házának 17 órára tervezett együttes ülését, amelyen az ukrán elnöknek az eredeti program szerint beszédet kellett volna mondania. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában