Tájékoztatás

2023.10.18. 16:46

Több mint félmillió Ukrajnából csempészett cigarettát foglalt le a rendőrség

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Több mint félmillió Ukrajnából csempészett cigarettát foglaltak le a Suceava megyei rendőrök szerdán egy Suceava, Vrancea és Călăraşi megyében, illetve Bukarestben tartott akció során.
A Suceava megyei határrendészet szerdai tájékoztatása szerint a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) és a rendőrség több házkutatást végzett az említett megyékben és a fővárosban egy bűnszervezet létrehozásával, illetve az Európai Unión kívülről hozott cigaretták csempészésével és romániai értékesítésével kapcsolatos ügyben.
A nyomozók kiderítették, hogy a bűnszervezet március óta hozott az országba illegálisan cigarettaszállítmányokat Ukrajnából, amelyeket Suceava, Călăraşi és Vrancea megyei, illetve bukaresti vevőknek adtak tovább. A csempészéshez egy fuvarozó cég járműveit használták.
A házkutatások során több mint 510.000 cigarettát foglaltak le. A gyanúsítottakat a DIICOT Suceava területi részlegének székhelyén hallgatják ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában