Bérezés

2023.10.31. 17:34

Rafila: Az új egységes bértörvény megszünteti majd az orvosi ügyeletekkel kapcsolatos bérezési méltánytalanságokat

Agerpres

Az új egységes bértörvény megszünteti majd az orvosi ügyeletekkel kapcsolatos bérezési méltánytalanságokat - jelentette ki kedden az egészségügyi miniszter.
Alexandru Rafilát arról faggatták a parlamentben az újságírók, hogyan kommentálja, hogy számos kórházban problémát jelent az orvosi ügyelet biztosítása. A tárcavezető azt mondta, a Nemzeti Egészségügyi Stratégia átgondolása a következő években a kórházi tevékenység menetével kapcsolatban felmerülő gondokra is megoldást jelenthet. "Meglátásom szerint egy kórháznál alkalmazásban levő orvosnak kötelessége kellene hogy legyen ügyeletet vállalni a rendes munkaidőn felül. Ezt bele kellene foglalni a munkaszerződésébe" - fogalmazott.
A tárcavezető szerint az új egységes bértörvény megszünteti majd az ügyeletekkel kapcsolatos bérezési méltánytalanságokat. Addig is egy kormányhatározattal havi 500 lejes juttatásban részesülnek az ügyeletet vállaló orvosok - emlékeztetett a miniszter, hangsúlyozva azonban, hogy ez csak átmeneti megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában