Külügy

2023.10.23. 17:07

Odobescu: Eddig mintegy 260 román állampolgár és családtagjaik kérték a kimenekítésüket a Gázai övezetből

Agerpres

Eddig mintegy 260 román állampolgár és családtagjaik kérték a kimenekítésüket a Gázai övezetből - nyilatkozta hétfőn a külügyminiszter.
Luminiţa Odobescu elmondta, nemrég megnyitották a Gázai övezet és Egyiptom közötti határátkelőt a humanitárius segélyt szállító teherautók előtt. Hozzátette, fontos folytatni a humanitárius segítségnyújtást, és legalább ennyire fontos, hogy akik el akarják hagyni a Gázai övezetet, ezt biztonságban megtehessék. "Eddig a helyzet ezt nem tette lehetővé" - mondta a tárcavezető, aki szerint eddig mintegy 260 román állampolgár és családtagjaik kérték a kimenekítésüket a Gázai övezetből. A román hatóságok közvetlen kapcsolatban állnak az izraeli és az egyiptomi hatóságokkal, hogy biztosítsák a körülményeket a kimenekítésükhöz - tette hozzá.
Odobescu részt vett hétfőn a Külügyek Tanácsának luxemburgi ülésén, amelyen Izrael és környékének biztonsági helyzete volt az egyik központi téma az orosz-ukrán háború mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában