Szilágy megye

2023.10.18. 13:08

Kraszna: rosszul kezelt kézigránát felrobbanása nyomán kilenc katona sérült meg a gyakorlótéren

Illusztráció

Agerpres

Kilenc katona sérült meg szerdán a Szilágy megyei Kraszna katonai gyakorlóterén egy rosszul kezelt kézigránát robbanása nyomán - tájékoztatott a védelmi minisztérium.
A tárca közleménye szerint az incidens délelőtt 10:15 körül történt a gyakorlótéren, a kézigránát dobásának gyakorlása közben; a szilágysomlyói 315-ös tüzérségi zászlóalj egyik katonája súlyosan megsérült a lábán, a SMURD helikopterével szállították a zilahi sürgősségi megyei kórházba.
A helyszínen tartózkodó egészségügyi személyzet elsősegélyt nyújtott nyolc más katonának is, akik a felrobbant gránát közelében tartózkodtak. Őket utóbb a zilahi kórházba szállították kivizsgálásra és sérüléseik ellátására.
A katonai egység parancsnoksága tájékoztatta az incidensről a katonai ügyészséget, és bizottságot jelölt ki a baleset körülményeinek kivizsgálására - közölte még a védelmi minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában