Tájékoztatás

2023.10.17. 10:48

Hivatalos: Izraelben tesz látogatást Marcel Ciolacu miniszterelnök

Agerpres

A kormány megerősítette, hogy Marcel Ciolacu kedden Izraelbe látogatott, ahol találkozik Benjámín Netanjáhú izraeli kormányfővel, valamint az Izraelben élő román közösség képviselőivel.
A kormány tájékoztatása szerint Ciolacu megbeszélést folytat a romániai zsidó közösség egykori főrabbijával, Menákem Hákohennel is.
'Azért látogattunk Izraelbe, hogy szolidaritásunk üzenetét tolmácsoljuk az izraeli népnek, és jelezzük, hogy határozottan támogatjuk az országban élő jelentős román közösséget. Ilyen zavaros időkben Románia továbbra is a stabilitás tényezője, a béke, a demokratikus értékek és az emberi jogok védelmezője, és határozottan küzd a terrorizmus, az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletbeszéd ellen' - idézi Ciolacut a közlemény.
A két miniszterelnök közösen fog nyilatkozni a sajtónak.
A román kormányfőt Luminiţa Odobescu külügyminiszter és Angel Tîlvăr védelmi miniszter, valamint Silviu Vexler képviselő, a Romániai Zsidó Közösségek Szövetségének elnöke és Radu Ioanid, Románia izraeli nagykövete is elkíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában