Csökkentés

2023.10.30. 11:04

Grindeanu: A közlekedési minisztérium csökkenti alárendelt intézményeinek számát

Forrás: Facebook

Agerpres

Csökkenti alárendelt intézményeinek számát a közlekedési minisztérium - jelentette be hétfőn Sorin Grindeanu tárcavezető. Grindeanu elmondta, jelenleg 53 intézmény működik az általa vezetett minisztérium alárendeltségében, de számukat csökkenteni fogják, az átszervezési tervet hamarosan ismertetik a kormányfővel.
A miniszter szerint a közlekedési minisztérium alárendeltségében működő kórházakat az egészségügyi minisztériumnak, az orvosi egyetemeknek vagy az önkormányzatoknak kellene átvenniük. „A közlekedési minisztérium nem egészségügyi minisztérium. (...) Mi át fogjuk adni ezeket a kórházakat vagy a helyi hatóságoknak, vagy az egészségügyi minisztériumnak” - szögezte le. Grindeanu ugyanakkor úgy véli, hogy az alárendelt intézmények felét össze kellene vonni.
Marcel Ciolacu kormányfő Marian Neacşu miniszterelnök-helyettessel és Sorin Grindeanu közlekedési miniszterrel látogatást tett hétfőn a Nagyszeben-Piteşti autópálya Tigveni és Curtea de Argeş közötti szakaszának munkatelepén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában