Tetten érték

2023.09.23. 08:27

Őrizetbe vette a DNA a Vaslui megyei tanács elnökét

Illusztráció

Forrás: Facebook

Fotó:

Agerpres

Őrizetbe vették szombat reggel a Vaslui megyei tanács elnökét a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Iaşi megyei területi irodájának ügyészei. A DNA indítványozza a Vaslui megyei törvényszéken Dumitru Buzatu előzetes letartóztatásának elrendelését. Buzatut szombat hajnali 4 óra körül kísérték be kihallgatásra, miután házkutatást végeztek a Vaslui megyei Ştefan cel Mare községben levő lakásán.

A Vaslui megyei tanács elnökét csúszópénz elfogadásán érték tetten péntek este, 1,25 millió lejt fogadott el, hogy hozzásegítsen egy céget egy szerződéshez. A pénzt egy étteremben vette át, és az autója csomagtartójában találták meg az ügyészek. A nyomozáshoz közel álló források szerint Buzatu egy kolozsvári üzletembertől kért pénzt egy 12.337.089 lej összértékű, útfelújítási munkálatokról szóló szerződés odaítélése fejében.

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök péntek este bejelentette, összehívja szombatra az alakulat elnökségét, és javasolni fogja Dumitru Buzatu kizárását a pártból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában