CNAS

2023.09.29. 15:18

Október elsején új alprogram indul az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált személyek számára

Agerpres

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) pénteken tájékoztatott, hogy az Országos Mentálhigiénés Program részeként október 1-jén új alprogram indul az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált személyek számára.
A program keretében az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált gyermekek és felnőttek pszichoterápiában és/vagy klinikai pszichológiai tanácsadásban és/vagy speciális pszichopedagógiai-logopédiai segítségben részesülhetnek. Emellett a program minden beteg számára személyre szabott beavatkozási terv kidolgozását teszi lehetővé.
Az új alprogramot bevezető rendelet szeptember 26-án jelent meg a Hivatalos Közlönyben.
Andrei Baciu, a CNAS elnöke szerint a páciensek egyesületeivel és a civil szervezetekkel együtt sokat dolgoztak az új egészségügyi szolgáltatási csomagon, amelyre az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált betegeknek nagy szüksége van.
'A CNAS prioritása egy hatékony rendszer kiépítése, amely a biztosítottak valós szükségleteire összpontosít. Ennek értelmében járunk el. Nagyrabecsülésemet fejezem ki mindazoknak, akik keményen dolgoztak azért, hogy jobbá tegyék az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált betegek életét. Ez egy fontos lépés a romániai modern egészségügyi rendszer kiépítésében' - idézi Baciut a CNAS közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában