Ülésszak

2023.09.04. 17:05

Megszavazta új házbizottságát a szenátus

Hétfőn megkezdődött a parlament idei őszi ülésszaka. A szenátus első lépésként megszavazta házbizottságának az összetételét. 

Illusztráció

Agerpres

Szenátusi elnököt csak a törvényhozási ciklus elején vagy a parlamenti többség módosulása esetén választanak, így erről a tisztségről most nem szavaztak. A többi tagot titkos elektronikus szavazással, 89 támogató és egy ellenszavazattal, egy tartózkodás mellett választották meg; 17 szenátor nem szavazott.
A 48 fős PSD-frakció két házelnökhelyettesi tisztséget tölthet be, az egyikre Robert Cazanciucot, a másikra Paul Stănescut választották meg. Ion Mocioalcă folytatja tevékenységét titkári, Marius Dunca pedig háznagyi tisztségében.
A 39 tagú PNL-frakció szintén két alelnöki széket tudhat magáénak, egyiket Virgil Guran, a másikat Sorin Mihai Cîmpeanu foglalja el ebben az ülésszakban. Roberta Alma Anastase titkári, Ciprian Pandea háznagyi feladatokat lát el.
A 21 fős USR-frakció képviseletében Narcis Mircescu titkári, Sergiu Vlad pedig háznagyi megbízatást kapott.
Az AUR 12 tagú frakcióját Sorin Lavric képviseli titkárként.
Az RMDSZ 9 fős frakciójából Tánczos Barna került be a testületbe háznagyként.
Az őszi ülésszakban Lucian Romaşcanu vezeti a PSD, Daniel Fenechiu a PNL, Radu Mihai Mihail az USR, Claudiu Târziu az AUR, Cseke Attila pedig az RMDSZ frakcióját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában