Tűzeset

2023.09.14. 08:22

Eloltották a csíkszeredai raktárban kiütött tüzet, 5000 négyzetméteres felületet érintettek a lángok

Agerpres

Sikerült eloltani a csíkszeredai burgonya- és műtrágyaraktárban szerdán kiütött tüzet, miután tűzoltók és civilek tucatjai közel öt órán át küzdöttek a lángokkal.
A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtóirodája szerint a tűz mintegy 5000 négyzetméteres felületet érintett, oka egyelőre ismeretlen.
Ovidiu Dudu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség helyettes főfelügyelője arról tájékoztatta a sajtót, hogy a lángban álló tetőzetet csak az épület padlásán keresztül vagy létrás kocsiból lehetett megközelíteni, ami megnehezítette az oltást.
Arra a kérdésre, hogy fennállt-e a robbanásveszély, tekintve, hogy a raktárban műtrágyát is tárolnak, Dudu azt felelte, hogy a tűzoltók minden szükséges lépést megtettek ennek elkerülésére.
A csíkszeredai és székelyudvarhelyi tűzoltók három tűzoltókocsival és két létrás kocsival vonultak ki a helyszínre, ahova egy rohammentőcsapatot is kivezényeltek. Az akcióban a csíkcsicsói, madéfalvi, csíkszentkirályi és csíkszentimrei önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában