Kijelentés

2023.09.12. 12:31

Ciolacu szerint eljött az ideje az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács átszervezésének

Fotó: gov.ro

Agerpres

Át kell szervezni az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácsot (CNSC) - jelentette ki kedden Prahova megyében Marcel Ciolacu.
A miniszterelnök úgy fogalmazott: a tanács tagjai is észrevehetnék már, hogy "változtak az idők". Hozzátette, "talán a parlamentnek is fel kell ismernie, hogy az intézményt át kell szervezni".
A kormányfő Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter korábbi kijelentésére reagált, aki azt mondta, hogy a CNCS késleltette a moldvai autópálya Pietroasele-Buzău szakaszának kivitelezését.
A tárcavezető szerint a kérdéses sztrádaszakasz kivitelezésére kiírt versenytárgyalás nyertesét már tavaly ilyenkor kijelölte a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR), de a szerződés aláírását késleltették a "CNSC-től érkezett urak döntései".
"A hab a tortán az volt, amikor két hónappal ezelőtt közölték velünk, hogy a tavaly augusztus-szeptemberben hozott döntésünk mégiscsak jó, miután ők voltak azok, akik azt mondták, hogy nem jó. (...) A CNSC-s urak egyike sem bíró, de nem is felelnek például ezért az egy év késlekedésért" - mondta Grindeanu.
Marcel Ciolacu miniszterelnök és Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter az épülő Ploieşti-Buzău autópálya első és második szakaszát látogatták meg kedden.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában