Büntetőeljárás

2023.09.02. 12:38

Az egyik orvos a gyanúsítottja az Alexandra Ivanov halálának ügyében indított büntetőeljárásnak

Agerpres

Az augusztus 18-án éjszakai ügyeletet teljesítő orvos, Mariana Pitrop a botoşani-i szülészeten meghalt fiatal nő ügyében indított büntetőeljárás gyanúsítottja - közölte péntek este a suceavai ítélőtáblai ügyészség.

A Botoşani megyei kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának orvosát hat órán keresztül hallgatták ki a vádhatóság székhelyén. Az ügyészség igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendelt Alexandra Ivanov halála körülményeinek feltárására. Emellett házkutatást tartottak a gyanúsított lakásán és rendelőjében.

A 25 éves Alexandra Ivanov augusztus 18-án halt meg a botoşani-i megyei kórház szülészeti osztályán, kilenc órával a beutalása után. Három hónapos várandós volt, hüvelyi vérzés és alhasi fájdalmak miatt szállították kórházba. Elvégeztek rajta néhány vizsgálatot, infúziót kapott, az éjszaka folyamán azonban senki nem törődött vele. Reggelre jelentősen romlott az állapota, átvitték az intenzív osztályra, de nem tudták megmenteni az életét.

A megyei egészségügyi igazgatóság előzetes jelentése szerint a fiatal nő hét órán át semmiféle ellátásban nem részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában