Kijelentés

2023.09.12. 11:08

A kormányfő nagyon elégedett azzal a munkaütemmel, amit Sorin Grindeanu diktál az autópálya-építőknek

Fotó: gov.ro

Agerpres

A Ploieşti-et Buzăuval összekötő A7-es autópálya 1-es és 2-es szakaszának keddi meglátogatása után Marcel Ciolacu kormányfő a sajtónak kijelentette, hogy szerinte Sorin Grindeanu az első szállításügyi miniszter a rendszerváltás után, akinek van egy víziója a hazai közúti infrastruktúra-fejlesztésekről.
A miniszterelnök szerint soha nem zajlott még ennyi beruházás a minisztériumnál, és ez az első alkalom, amikor az ütemezésük egy átfogó koncepció szerint történik. Ennek lényege, hogy a kivitelezések összhangban legyenek egymással, a moldvai autópálya, a bukaresti körgyűrű, az Olténia és Konstanca irányába tartó autópályák egyszerre készüljenek el. 'Az összeköttetések nagyon fontosak, mert a forgalom koherenciáját biztosítják' - jegyezte meg.
Ciolacu elmondta azt is, hogy a kormány számára az előző uniós költségvetési ciklushoz tartozó források lehívása és a nagy infrastrukturális beruházások jelentik a prioritást. Közlése szerint Románia abszorpciós rátája jelenleg meghaladja a 93 százalékot, és szeretné, hogy az év hátralévő hónapjaiban elérje a 98-99 százalékot.
A kormányfő kijelentette, nagyon elégedett azzal a munkaütemmel, amit Sorin Grindeanu miniszter diktál az autópályaépítőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában