Robbanás

2023.09.20. 12:10

A haditengerészet aknaszedő hajót küldött, hogy vizsgálja át a környéket

Agerpres

A haditengerészet vezetősége aknaszedő hajót küldött Sulina térségébe, ahol szerda reggel robbanás történt egy togói zászló alatt közlekedő hajón.
A védelmi minisztérium közleménye értelmében a helyszínre aknaszedő hajót küldtek robbanóanyag-semlegesítő katonai búvárosztaggal a fedélzetén, hogy átvizsgálják a környéket.
Ugyanakkor a légierő egyik IAR-330 Puma típusú helikoptere is készenlétben áll a Mihail Kogălniceanu légi bázison, és szükség esetén bevethető.
A közleményben megjegyezték, az ukrajnai konfliktus kezdete óta a haditengerészet rendszeresen ellenőrzi a román felségvizeket. Az ellenőrzéseket hadihajókkal, IAR-330 Puma Naval helikopterekkel, katonai drónokkal és robbanóanyag-semlegesítő katonai búvárosztagok segítségével végzik.
A togói zászló alatt közlekedő hajón szerda reggel történt robbanás, amelynek nyomán a kapitány elrendelte a hajó elhagyását. A robbanás oka egyelőre nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában