Tiltakozó akció

2023.09.18. 14:47

A bolgár gazdák lezárták a román-bolgár határátkelőket

A bolgár mezőgazdasági termelők hétfőn egy országos tiltakozó akció keretében több mint 40 főutat és határátkelőt zártak le, a megmozduláson az ágazat mintegy 26 szervezete vett részt - írta a Bulgáriai Gazdák Szövetségének bejelentése alapján a BTA.

Agerpres

A bolgár hírügynökség szerint a tüntetők lezárták a romániai határátkelőt a Duna-hídnál, valamint a Duna-hídhoz vezető utakat. A Kardamból a román határra vezető utat csak a nehézforgalom számára zárták le.
A Bulgáriai Gazdák Szövetségének vezetősége a Byala Slatina-i repülőtéren ült össze, ahová a régió összes mezőgazdasági gépét behozták. 'Elnézést kérünk a polgároktól, és figyelmeztetjük őket, hogy halasszák el szeptember 18-ra és 19-re tervezett utazásaikat, mivel a főutak az egész országban le lesznek zárva' - nyilatkozta a gazdaszövetség elnöke, Georgi Stoyanov. A tiltakozások kedden Szófiában folytatódnak a mezőgazdasági termelők követeléseinek teljesítéséig.
A gazdaszövetség többek között azzal a kéréssel fordult a kormányhoz, hogy egyoldalúan tiltsa be az ukrán gabona behozatalát, a tilalmat terjessze ki a gyümölcsre, zöldségre, húsra, tejre és mézre is, a mezőgazdasági termelőknek pedig szeptember 30-ig fizessék ki az ukrajnai háború okozta veszteségekért járó kártérítés teljes összegét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában