Zene

2023.08.08. 07:48

Új dallal és videóklippel jelentkezik az A Csajod zenekar

A Csajod zenekar 2017-ben alakult Kolozsváron, azóta a legnagyobb hazai és magyarországi fesztiválokon is megmutatta már magát. Most új dallal jelentkeznek.

A Csajod zenekar augusztus 8-án, kedden reggel adta közre legújabb, A fülem befogtam című dalát, amelyhez videóklip is készült. A fülem befogtam az egyik legélesebb hangvételű dal a zenekar Alig használt álmok turkálója című nagylemezéről. A bezárkózásról és a külvilág kizárásának tematikája köré épül a szerzemény. Ugyanakkor a klip a gyermekkori traumák felnőttkori kihatására próbál rávilágítani. „A dal írásakor is éreztük már, hogy a szerep méltó átadása egy rajtunk túlmutató feladat, de volt olyan szerencsénk, hogy Rácz Endre elvállalta, hogy megformálja a klip hősét, és a játékával egy teljesen más szintre emelte a produkciót” – nyilatkozta a zenekar, amelynek tagjai: Láng Tibor, Lőcsei Zsolt, Kósa Tamás és Szőcs Tamás.
A klipet Varga Norbert rendezte, filmezte és vágta az Octopus videóműhely részéről. Ugyancsak neki köszönhető a zenekar legelső videó klipje is, ami a Séta című dalra készült. A klip hősét a Váróterem projekt színésze, illetve a R.M.N. és a Valan – Az angyalok völgye nagyjátékfilmekben játszott szerepéről ismert Rácz Endre formálta meg. Statisztaként szerepelnek Oana Mardare és Doru Talos a Reactor Cluj színészei, illetve a Tordaszentlászlói Amatőr Színjátszók körének tagjai is. A klip az Erdély Dala támogatásával készült.

A csajod zenekar 2017 őszén egy jamsession keretében alakult meg Kolozsváron. A 2018 decemberi debütáló koncertet követően 2019 szeptemberében jelent meg első (szerzői kiadású) kislemezük, A Csajod. 2019 nyarán megszerezték az udvarhelyi szervezésű Siculus Fesztivál legjobb dalszövegért járó díját, majd egy évvel később a Nagydíját is. 2020-ban Az első tartalék című daluk lett a Legszebb Erdélyi Magyar Dal, ami 2021-ben az Egy Vicc!? című második kislemezükön jelent meg. 2021-ben a csapat bekerült az Öröm a Zene Tehetségkutató budapesti döntőjébe. 2022-ben az Ide tartozom című dalukkal bejutottak az Erdély dala dalverseny élő adásába, és ebben az évben rögzítették az Alig használt álmok turkálója című első nagylemezüket.
További információk és tartalmak az A Csajod zenekar Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában