Baleset 2 Maion

2023.08.28. 19:50

Predoiu: Előzetes vizsgálat indul hanyagság miatt a Konstanca megyei rendőrség főfelügyelője ellen

Forrás: gov.ro

Agerpres

Cătălin Predoiu belügyminiszter hétfő este bejelentette, hogy a 2 Maion történt közúti szerencsétlenség miatt a Konstanca megyei rendőrség főfelügyelője ellen előzetes vizsgálatot indítanak hanyagság gyanújával. Sajtótájékoztatóján a tárcavezető az ellenőrző testülete jelentésének következtetéseit ismertette a két halálos áldozattal járó Konstanca megyei balesetről.

Predoiu tájékoztatása szerint a jelentésben javasolt egyik intézkedés egy előzetes vizsgálat elindítása a Konstanca megyei rendőrség főfelügyelője ellen hivatali hanyagság, illetve a feletteseitől vagy a törvény által felhatalmazott hatóságoktól kapott utasítások végrehajtásának elmulasztása miatt.

A miniszter hozzátette, hogy a Román Rendőrség parancsnoka előzetes vizsgálatot fog elrendelni a Konstanca megyei rendőrség több munkatársa - a megyei főfelügyelő-helyettes, a megyei közlekedésrendészet és a mangaliai rendőrség vezetője - ellen is.

Bejelentette továbbá, hogy a hétfői nap folyamán a Konstanca megyei rendőrség főfelügyelője, Adrian Glugă lemondott tisztségéről.

'A jelentést továbbítom a rendőrség fegyelmi bizottságainak és az ügyészségnek is' - mondta Predoiu.

Az augusztus 19-én 2 Maion történt tragédia a 'politikai-közigazgatási' alapját jelenti a Román Rendőrség átfogó átszervezésének - jelentette ki hétfő esti sajtótájékoztatóján Cătălin Predoiu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában