Figyelem!

2023.08.29. 13:30

Kedd estétől másodfokú viharriasztás lesz érvényben öt megyében és elsőfokú további 16 megyében

Kedd estétől narancssárga jelzésű vihariasztás lép érvénybe öt megyében és sárga jelzésű további 16 megyében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Pexels

Agerpres

E szerint kedden 21 órától szerda délig Olténia legnagyobb részében, helyenként Munténia nyugati térségeiben és a Déli-Kárpátokban villámlásoktól és erős széllökésektől kísért felhőszakadások várhatók. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 35-40, elszigetelten az 50-60 litert négyzetméterenként.
A narancssárga jelzésű viharriasztás Dolj, Gorj, Olt, Argeş és Vâlcea megyére terjed ki.
Szintén kedden 21 órától szerda délig villámlásoktól és erős széllökésektől kísért felhőszakadások várhatók Máramarosban, Erdély legnagyobb részében és helyenként Körösvidéken, Munténiában és Olténia nyugati térségeiben. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-30, helyenként a 40 litert négyzetméterenként.
A sárga jelzésű viharriasztás Szatmár, Máramaros, Szilágy, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Fehér, Maros, Szeben, Hunyad, Brassó, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman és Mehedinţi megyére érvényes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában