Szerződés

2023.08.16. 13:46

Grindeanu: Aláírták a szerződést a Nagyszeben-Fogaras sztráda 3-as szakaszának a megépítésére

Digi24

Agerpres

Aláírták szerdán a Nagyszeben-Fogaras autópálya 3-as szakaszának tervezésére és építésére vonatkozó szerződést, és a következő hetekben várható a szerződések aláírása a további három sztrádaszakaszról is - jelentette be szerdán a szállításügyi miniszter.
Sorin Grindeanu sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a török Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret vállalattal írták alá a szerződést, és tudomása szerint ugyanez a cég a 4-es szakaszra kiírt versenytárgyalás nyertese is, mert az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) a közelmúltban elutasította a versenytársak óvását.
A miniszter szerint a vállalat erős, pénzügyileg stabil, Európa, Ázsia és Afrika több részén is végzett munkálatokat, emiatt optimista a munkálatok minőségére és időben történő átadására vonatkozóan.
Grindeanu hozzátette, hogy a sztráda első két szakaszáról is hamarosan, remélhetőleg egy hónapon belül aláírhatják a szerződést, így sínre kerülhet a Nagyszeben és Fogaras közötti autópálya építése annak teljes, 68 kilométeres hosszában.
A 17,6 kilométer hosszú 3-as szakasz (Alsóárpás-Felsőszombatfalva) kivitelezését a török vállalat 1,77 milliárd lejért vállalta.
A szerződés 48 hónapra szól, ebből 12 hónap áll rendelkezésére a tervezésre, 36 hónap pedig a munkálatok elvégzésére. A projekt szerint a szakaszon 27 hidat és felüljárót is meg kell építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában