Crevediai robbanás

2023.08.30. 17:56

Fechet: A környezetőrség semmilyen panaszt nem kapott az LPG-állomás tevékenységéről

Agerpres

A Dâmboviţa megyei környezetőrség semmilyen panaszt nem kapott a Crevedián szombaton felrobbant LPG-állomás tevékenységéről - jelentette ki szerdán Tituban a környezetvédelmi miniszter.
Mircea Fechet a sajtónak elmondta: korábban a létesítményt működtető cég arról értesítette a minisztériumot, hogy bezárja a crevediai telephelyét. 'Más szóval arról tájékoztattak bennünket, hogy ott nem folyik gazdasági tevékenység' - magyarázta.
Közölte, hogy ezek után a környezetőrségnek akkor lett volna kötelessége ellenőrzéseket végezni a telephelyen, ha valamilyen környezetszennyezésről érkezik hozzájuk lakossági bejelentés. 'Tudomásom szerint ilyen panasz nem érkezett' - tette hozzá.
Az Országos Környezetvédelmi Ügynökség (ANPM) korábban közölte, hogy a Crevedián felrobbant volt LPG-állomás már közel három éve nem rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel. Az intézmény tájékoztatása szerint a létesítményt működtető cég 2020. október 14-én hivatalos átiratban arról értesítette az ANPM-t, hogy a crevediai munkapontján beszüntette a tevékenységét.
Az ügynökség közölte, hogy a Flagas Kft.-nek 2016. május 3-án bocsátottak ki környezetvédelmi engedélyt autógáz-töltőállomás működtetésére a crevediai telephelyén, ami 2021. május 3-án lejárt. A dokumentum szerint a cég mindössze egy 5000 literes tartályra és egy LPG-kútra kapott engedélyt az ANPM-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában