Medveprobléma

2023.08.11. 18:14

Dan Tanasă: Az emberekre az otthonukban támadnak a medvék, a hatóságok a vállukat vonogatják

Illusztráció

Agerpres

'Vérlázítónak' nevezte pénteki marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján a romániai medveproblémát Dan Tanasă, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője.
Az ellenzéki politikus elmondta: annak ellenére, hogy most már törvény rendelkezik a veszélyes medvék eltávolításáról vagy kilövéséről, továbbra is terjednek videók a közösségi oldalokon olyan megtámadott emberekről, akik 'alig tudnak kiszabadulni a nagyvadak karmai közül'.
'Az emberekre az otthonukban támadnak a medvék, a hatóságok pedig megvonják a vállukat, és úgy tesznek, mintha nem létezne ez a probléma, vagy nem tudják, hogy kinek kellene eljárnia az ügyben' - mondta Tanasă.
A képviselő szerint a jelenség annak a bizonyítéka, hogy ezt az országot 'hülyék' és 'maffiózók' vezetik. Kijelentette: 'vérlázító', 'sokkoló' a hatóságok tétlensége. 'Ezen pedig csak mi háborodunk fel. A megyei tanácselnököt, a prefektust és a jelenleg kormányon lévő két politikai párt vezetését nem háborítja fel ez a jelenség' - fogalmazott a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában