Adóügy

2023.08.09. 17:07

Ciucă: Semmiféleképpen nem akarjuk csorbítani a román állampolgárok jövedelmét vagy vásárlóerejét

Forrás: gov.ro

Agerpres

A tervezett adóügyi módosításokról tárgyalt szerdán Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt és a szenátus elnöke a Concordia Munkáltatói Szövetség, valamint a Kis- és Középvállalkozók Országos Tanácsának képviselőivel. „Bárminemű adóügyi változás előtt kötelező a párbeszéd a vállalkozókkal. Csak így ismerhetjük meg a költségvetési bevételeket előteremtő vállalatok álláspontját, hogy tudjuk, milyen intézkedéseket lehet hozni a következő időszakban anélkül, hogy ez hatással lenne a beruházási környezetre és a magánszektor munkahelyeire” - írta Ciucă a Facebookra.
A PNL elnöke kifejtette, a vállalkozók kiszámítható és kiegyensúlyozott adózási feltételeket kívánnak, amelyek lehetővé teszik a válságon való túllépést és fenntartható gazdasági növekedést biztosítanak. Ez egybevág a PNL elképzelésével is - tette hozzá. Ciucă azt írta, a szerdai tanácskozáson egyetértettek abban, hogy a vállalkozói szférának meg kell őriznie erejét, és továbbra is Románia fejlődése motorjaként kell működnie. „Semmiféleképpen nem akarjuk csorbítani a román állampolgárok jövedelmét vagy vásárlóerejét, mint ahogy a vállalatok jó működési körülményeit vagy új beruházásokra való képességét sem” - hangsúlyozta Nicolae Ciucă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában