Bizalmatlansági indítvány

2023.08.24. 16:50

Az USR bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen, ha az felelősséget vállal a parlamentben az adóemelésekért

Forrás: Facebook

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen, ha az felelősséget vállal a parlamentben az "adóemelésekért" - jelentette ki csütörtökön az ellenzéki párt elnöke.
Cătălin Drulă szerint Marcel Ciolacu miniszterelnök csaknem három hónapja sorra jelenti be a "látványos intézkedéseket", ezek azonban nem valósulnak meg. „Ha lett volna bátorsága leállítani a pazarlást, már megtette volna, de nem elég bátor ehhez. Túl nagy a nyomás a pártklientúra részéről. Rendkívüli ülésszakot jelentett be a különnyugdíjak eltörlésére, de ezt sem vitte véghez, mert nem meri magára haragítani a kiváltságosokat” - fogalmazott.
Hozzátette, az USR mindent meg fog tenni, hogy megakadályozza a "visszaélésszerű adóemeléseket". Ha a kormány felelősséget vállal a parlamentben a tervezett intézkedésekről szóló jogszabályért, bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kabinet ellen. Valamennyi "demokratikus" pártot meghívnak a kezdeményezés támogatására, a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) azonban nem kívánnak szövetkezni - nyomatékosította Drulă.
Marcel Ciolacu miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy a kormány felelősséget vállal a parlamentben egy törvénycsomagért, amely az államapparátus reformjáról, az adóügyi intézkedésekről, illetve az adócsalás visszaszorítását célzó intézkedésekről szóló jogszabályokat tartalmazza majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában