Katasztrófavédelem

2023.08.31. 10:11

A vihar 19 megyében és Bukarestben okozott károkat az utóbbi 24 órában

Forrás: ISU GALATI

Agerpres

Tizenkilenc megye 35 településén, valamint Bukarestben is szükség volt az elmúlt 24 órában a tűzoltók közbelépésére a viharkárok miatt - közölte csütörtökön az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).
Az ítéletidő Fehér, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brăila, Kovászna, Dâmboviţa, Galac, Hargita, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maros, Neamţ, Prahova, Szatmár, Vaslui, Vrancea megyében és a fővárosban okozott károkat.
A tájékoztatás szerint a tűzoltók 22 házból, 35 udvarból, 9 pincéből, egy aluljáróból, öt utcából szivattyúzták ki a vizet. A szél 18 épület tetőzetét rongálta meg és 51 fát tört ki; nyolc autó rongálódott meg a vihar következtében - derül ki a katasztrófavédelmi felügyelőség összegzéséből.
Az úttestre zuhanó fák miatt ideiglenes leállt a forgalom egy Fehér megyei, egy Bákó megyei és két Beszterce-Naszód megyei közúton, Bákó, Iaşi, Beszterce-Naszód, Neamţ, Suceava és Vaslui megye 37 településén hibásodott meg a villanyhálózat.
A katasztrófavédelem figyelemmel kíséri a helyzetet és szükség esetén azonnal fellép a viharkárok elhárítása érdekében - közölte az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában