Figyelem!

2023.07.30. 10:43

Viharos lesz időjárás az ország legnagyobb részében hétfő reggelig

Illusztráció

Agerpres

Viharokra és jégesőre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki vasárnap Erdély nyugati és Moldva északnyugati részére az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztás szerint hétfő 10 óráig az érintett térségekben heves (óránként 80 kilométeres sebességet is meghaladó) széllökésektől és villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége 30-40, helyenként 50-60 liter lesz négyzetméterenként.
Emellett szintén hétfő 10 óráig Bánságban, Körösvidéken és Erdélyben elsőfokú (sárga jelzésű) viharriasztás lesz érvényben. Vasárnap este és hétfő hajnalban az érintett térségekben heves (óránként 60-70 kilométeres sebességű) széllökésektől és villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.
A meteorológusok előrejelzése szerint hétfőn főként az ország nyugati felében lehet viharos időjárásra számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában