Bucharest Pride

2023.07.29. 19:58

George Becali: Pópákkal megszenteltetem a felvonulás útvonalát, hogy ne legyenek balesetek

Agerpres

George Becali üzletember szombaton bejelentette, hogy vasárnap pópákkal megszentelteti a Győzelem sugárútnak (Calea Victoriei) azt a szakaszát, amelyen felvonultak a Bucharest Pride részvevői.
A FCSB labdarúgóklub finanszírozója a Realitatea TV-nek nyilatkozva elmondta: nem tudja meggátolni a romániai LMBTQI+ közösség jogait támogató szombati felvonulást, de őt sem lehet megakadályozni abban, hogy 'megtisztíttassa a bűntől' azt az útszakaszt, amelyen a menet résztvevői elhaladtak. 'Ahol áthaladnak, gonosz szellemeket hagynak maguk után, amelyek baleseteket okoznak, és emiatt emberek halnak meg' - magyarázta.
Becali elmondta, hogy nem zavarná az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolata, de nem ért egyet a melegházassággal és azzal sem, hogy a meleg párok gyerekeket fogadhassanak örökbe. 'Semmi bajom velük. Most liberálisabb vagyok, korábban radikális voltam' - jelentette ki.
A 19-ik Bucharest Pride felvonulás szombaton 18 órakor kezdődik a fővárosban, részvevői a kormánypalota közeléből a parlamentig vonulnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában