Ünnepség

2023.07.06. 09:37

Felavatják csütörtökön a brăilai Duna-hidat

Felavatják csütörtökön a brăilai Duna-hidat. Az eseményen Klaus Iohannis államfő, Marcel Ciolacu miniszterelnök, Nicolae Ciucă szenátusi elnök és Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter is részt vesz.

Agerpres

Az 1974,3 méter hosszú brăilai Duna-híd a Romániában valaha épült leghosszabb, európai viszonylatban pedig a harmadik leghosszabb függőhíd.
Az új híd a Duna bal partján lévő két nagyváros - a 180 ezres lakosságú Brăila és a tőle alig húsz kilométernyire elhelyezkedő negyedmilliós Galac - számára teremti meg a közvetlen összeköttetést Dobrudzsával.
A hídon menetirányonként két-két sáv van, magassága az eddigi legmagasabb vízállás szintje felett 38 méter, hogy ne akadályozza a folyami hajózást.
A hídon járdákat is kialakítottak, a szállításügyi minisztérium államtitkára, Irinel Ionel Scrioşteanu szerint azonban ezeket nem nyitják meg a gyalogosforgalom előtt, kizárólag karbantartási célokra fogják használni. Az államtitkár azt is elmondta, hogy öt évig díjmentes lesz a híd használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában