Rendőrségi ügy

2023.07.04. 14:08

Embertelen körülmények között tartották és bántalmazták három voluntari-i idősotthon lakóit

Forrás: realitatea.net

Agerpres

Több mint száz idős személyt mentettek ki kedden a rendőrök és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) ügyészei három voluntari-i öregotthonból, miután kiderült, hogy bántalmazásnak, éheztetésnek voltak kitéve, és ingyenmunkára kényszerítették őket.
A rendőrség közölte, hogy az embertelen körülmények között tartott idősek közül 56-ot már kórházba szállítottak a rohammentők, miután a hatóságok házkutatást tartottak három bentlakásos idősotthonban.
A rendőrség kéri az idősek hozzátartozóit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal a 0743.164.790-es telefonszámon, ahol az idősek egészségi állapotáról, illetve arról a kórházról kaphatnak tájékoztatást, ahova beutalták őket.
A nyomozók szerint 2020 novemberében alakult meg Ilfov megyében az a két bűnszervezet, amely az öregotthonok kiszolgáltatott, sok esetben fogyatékkal élő lakóit éheztette, kihasználta, bántalmazta, embertelen körülmények között tartotta és fizetség nélküli munkára kényszerítette. Mindemellett az előírt orvosi és higiéniai ellátást sem kapták meg a bűnszervezetek áldozatai.
A környéken élő lakók arról számoltak be a sajtónak, hogy az idősotthon lakói 'körülbelül két éve' vannak ilyen helyzetben, 'meztelenül jöttek a kerítéshez', és pénzt vagy ételt koldultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában