Ügyészség

2023.07.29. 15:39

Büntetőeljárás indult a a buziásfürdői javítóintézet fogvatartottjait bántalmazó rendőrök ellen

Illusztráció

Agerpres

Büntetőeljárást indított szombaton a Temes megyei ügyészség a két rendőr ellen, akik egy felvétel szerint brutálisan megverték a buziásfürdői javítóintézet egyik fiatal fogvatartottját. Hivatali eljárásban elkövetett bántalmazással gyanúsítják őket.
A két rendőrt hatósági felügyelet alá helyezték.
A hétfőn történt esetről csütörtökön került nyilvánosságra egy felvétel. E szerint a javítóintézet mintegy húsz fogvatartottját felsorakoztatták a felügyelőik az udvaron egy kerítés mellett. A két rendőr kiragadott egy fiatalt a sorból, a földre lökték, rugdosták és ököllel, gumibottal hevesen ütlegelték. Ezután visszaállították a sorba a bántalmazott fogvatartottat, majd egyikük egy másik fiatalt is felpofozott.
A felvétel nyilvánosságra kerülése után Alina Gorghiu igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közölte, hogy feljelentést tett az ügyészségen a történtek miatt, és elrendelte a javítóintézet vezetőségének leváltását. 'Felháborító és elfogadhatatlan, ahogyan egyes alkalmazottak ebben a központban értelmezik a kötelességeiket' - írta bejegyzésében.
Közölte azt is, hogy utasította a minisztérium ellenőrző testületét a történtek kivizsgálására. Emellett kérni fogja, hogy a javítóintézet személyzetét küldjék sürgősen képzésre, a fogvatartottak számára pedig biztosítsanak pszichológiai tanácsadást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában