Oktatási törvények

2023.06.21. 14:07

Ligia Deca: A Képzett Románia törvénycsomag kiállta az alkotmányosság próbáját

Üdvözölte szerdán a Facebook-oldalán Ligia Deca tanügyminiszter, hogy az alkotmánybíróság aznap az ellenzék beadványát elutasítva alkotmányosnak nyilvánította az új oktatási törvényeket.

Forrás: Facebook/Ligia Deca

Agerpres

'A romániai oktatás újabb győzelme! A Képzett Románia törvénycsomag kiállta az alkotmányosság próbáját' - írta bejegyzésében a tárcavezető, emlékeztetve arra, hogy a közoktatási és a felsőoktatási törvény tervezetének kidolgozása 'több tízezer órát' tartott, a munka során a minisztérium 'javaslatok ezreit' elemezte, és a jogszabályjavaslatokat hetekig vitatta a parlament.
Ligia Deca hozzátette: bízik abban, hogy az új tanügyi törvények át fogják alakítani a romániai oktatási rendszert, javítani fogják a teljesítményét.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje beadványát elutasítva alkotmányosnak nyilvánította szerdán az alkotmánybíróság az új oktatási törvényeket.
Az intézmény közleménye szerint a bírák egyöntetűen megalapozatlannak találták a két ellenzéki párt kifogásait. Megállapították, hogy a jogszabályt a tervezet visszaküldésével kapcsolatos parlamenti eljárás követelményeinek megfelelően fogadták el, előírásai nem sértik a jogbiztonság, a kiszámíthatóság és a szabályok egyértelműségének elvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában