Eljárás

2023.06.27. 13:56

Fegyelmi eljárás indult a CSM alelnöke, Daniel Horodniceanu ellen

Az Igazságügyi Felügyelet (IJ) kedden bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) alelnöke, Daniel Horodniceanu ügyész ellen.

Forrás: Agerpres

Agerpres

Az IJ közleményében hangsúlyozzák, az ügyész fegyelmi vétséget követett el, amikor emelt hangon, fölényes hangnemben beszélt az őt megállító közlekedési rendőrökkel, agresszív, megfélemlítő magatartást tanúsított velük szemben.
Fegyelmi vétségnek minősül az is, hogy a rendőrökkel folytatott párbeszéd során több ízben is hangsúlyozta ügyészi minőségét, azzal fenyegetőzött, hogy a rendőrök feletteseihez fordul, azt sugallta, hogy kapcsolatai és befolyása révén kiváltságos elbánásban részesül problémái megoldásakor.
A jelentést az IJ elküldi a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének, amelynek döntenie kell majd Horodniceanu megbüntetéséről vagy felmentéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában