Kongresszus

2023.05.28. 18:00

USR: az ALDE alelnökévé választották Dan Barnát

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsalád alelnökévé választották a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnökét, Dan Barnát.

Fotó: 299671381138101

Agerpres

Az USR vasárnapi közleménye értelmében az ALDE stockholmi kongresszusán több mint 60 párt képviseltette magát, amelyek küldöttei méltányolták Dan Barna tapasztalatát és a liberalizmus előmozdításáért az Európai Unióban és annak szomszédságában végzett munkáját. "A liberális értékek továbbra is biztosítják az utat a fejlődéshez, valamint az olyan sikeres projektekhez, mint az országos helyreállítási terv, és szilárd alapot jelentenek a populizmus és a szélsőségek elleni küzdelemhez. Köszönöm a támogatást kollégáimnak az európai liberális családból. Együtt kezdjük el a készülődést a 2024-es választásokra. Együtt sikeresek leszünk" - idézte Dan Barnát a közlemény.

A Stockholmban tartózkodó USR-küldöttséget vezető Cătălin Drulă pártelnök szerint Dan Barna ALDE-alelnökké választásával "az USR-nek lett egy még erősebb európai hangja".

Az ALDE-kongresszuson jelen levő delegáció tagja még Diana Buzoianu, Ionuţ Moşteanu, Cristina Prună és Cristian Seidler törvényhozók, Vlad Botoş európai parlamenti képviselő és az USR alelnöke, Vlad Voiculescu. A párt több polgármestere is részt vesz a stockholmi kongresszuson, köztük Clotilde Armand, Radu Mihaiu és Elena Lasconi.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért 60 európai liberális pártot tömörít. Az ALDE-nak 65 képviselője van az Európai Parlamentben és öt tag képviseli az Európai Bizottságban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában