Mentési akció

2023.05.27. 15:04

FRISSÍTVE | Megsérült két túrázó a Bucsecs-hegységben, a kimentésük folyamatban van

Agerpres

Megsérült szombaton két túrázó a Bucsecs-hegységben, a kimentésük folyamatban van.

A buşteni-i hegyimentő-szolgálat tájékoztatása szerint a megsérült turisták a Jepii Mici völgyében vannak, egyiküknek kificamodott a válla és eltört a lába, a másik vélhetően bokatörést szenvedett.

A hegyimentők közlése értelmében egy feteşti-i házaspárról van szó, akik a kiskorú gyermekükkel túráztak. Amikor egy hóval borított részhez értek, a nő elcsúszott. A férje megpróbálta elkapni, és bár mindkettőjüknek megfelelő öltözete volt, több tíz métert csúsztak, így sérültek meg.

A buşteni-i és a prahovai hegyimentők siettek a segítségükre, a mentőakcióban a rohammentő-szolgálat helikoptere is részt vesz.

A nap folyamán érkezett egy bejelentés a hegyimentőkhöz, amely szerint a Bucsecs-hegységben megszervezett Transylvania 100 elnevezésű maraton egyik női versenyzője elesett és megsérült a Szarvas-völgyben. Helikoptert is igényeltek a kimentéséhez, a mentőcsapat azonban senkit sem talált a megjelölt helyszínen - számolt be a buşteni-i hegyimentő-szolgálat vezetője, Laurenţiu Paraschiv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában