Látogatás

2023.05.26. 09:32

Dominic Fritz polgármester fogadta csütörtök este Temesváron a német szövetségi elnököt

Forrás: Facebook/Dominic Fritz

Agerpres

A német szövetségi elnök csütörtök este megérkezett Temesvárra, ahol Dominic Fritz polgármester, Mihai Ritivoiu prefektus és Alin Nica Temes megyei tanácselnök fogadta.
Frank-Walter Steinmeier megkoszorúzta az 1989 decemberi forradalom temesvári hőseinek emlékművét, váltott néhány szót a bánsági ortodox érsekkel, majd egy népes delegáció kíséretében részt vett a Bánsági Filharmónia szimfonikus koncertjén.
Dominic Fritz polgármester az AGERPRES-nek elmondta, először látogat Temesvárra egy német szövetségi elnök, és Beatrix holland királynő 2001-es látogatása után Frank-Walter Steinmeier az első államfő, aki a városba érkezett.
'Számomra ez a látogatás a német nyelvterület és Temesvár közötti nagyon mély kapcsolatok elismerése; Temesváron évszázadok óta német közösség él, van német színházunk, német középiskolánk. A látogatás ugyanakkor az is jelzi, hogy idén Temesvárt nemzetközi szinten is elismerik, mert egy államfő kereste fel Európa Kulturális Fővárosát' - nyilatkozta Fritz.
Az elöljáró szerint a népes delegáció élén érkező német szövetségi elnök temesvári látogatásának nagy visszhangja lesz.
Pénteken Frank-Walter Steinmeier és a polgármester Temesvár történelmi központjában fognak sétálni, együtt felkeresik a Nikolaus Lenau Líceumot, megtekintenek egy kiállítás, ebéd után pedig a német szövetségi elnök visszautazik Berlinbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában