Támogatás

2023.05.26. 15:15

Állami támogatás az akvakultúrában használt gázolaj jövedéki adójának csökkentése révén

Illusztráció

Agerpres

A halászat és akvakultúra területén tevékenykedő kis- és középvállalkozások állami támogatásban részesülnek a felhasznált gázolaj jövedéki adójának csökkentése révén, a mezőgazdasági minisztérium (MADR) költségvetéséből erre elkülönített teljes összeg 3 millió lej.
A tárca közleményben tájékoztatott, hogy a kormány pénteki ülésén fogadta el az erről szóló határozatot. Eszerint az ebben az ágazatban végzett munkálatok - a halak, a különböző fejlődési stádiumban lévő ivadékok, a fogyasztásra szánt halak, a nyersanyagok és egyéb anyagok szállítása, a tavakon végzett munkálatok, szennyezésmentesítés, a víz szivattyúzása stb. - során használt gázolajra a vállalkozók adókedvezményt kapnak.
A kormány ezzel biztosítja a termelési költségek hatékony csökkentésének feltételeit, hogy a romániai kis- és középvállalkozások versenyképesek legyenek az uniós piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában