Plágium

2023.04.07. 09:37

A bűncselekmény elévülése miatt lezárta az ügyészség a nyomozást Nicolae Ciucă kormányfő plágiumügyében

Forrás: Facebook/Nicolae Ionel Ciuca

Agerpres

A bűncselekmény elévülése miatt vádemelés nélkül lezárta a Nicolae Ciucă kormányfő plágiumügyében indított nyomozást a legfőbb ügyészség. A kormányfőt korábban a szerzői jog megsértése és hamisított okirat folytatólagos felhasználásának gyanújával jelentették fel.
Az AGERPRES-nek küldött válaszában a legfőbb ügyészség közölte, hogy a nyomozást idén március 15-én lezárták, mert az előbbi bűncselekmény elévült, az utóbbi pedig 'nem létezik'.
A PressOne újságírója, Emilia Şercan 2022. január 18-án megjelent cikkében azt írta, hogy a kormányfő 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán plagizált. Ezután a bukaresti Nemzetvédelmi Egyetem közölte, megvizsgálja, hogy a miniszterelnök doktori disszertációja megfelel-e a tudományos etika normáinak.
A miniszterelnök az ügyre reagálva azt nyilatkozta, hogy a doktori dolgozatának témáját a nemzetközi küldetésekben katonaként szerzett személyes tapasztalataiból merítette, és a tudományos kutatás, illetve az elméleti értekezés mellé ezeket is belefoglalta "nyilvánvalóan önálló hozzájárulásként" a disszertációjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában