Kék hírek

2023.03.17. 15:02

Lóhús külföldi forgalmazására szakosodott bűnszervezetet számoltak fel Brassó megyében

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Harminchárom ló életét mentették meg a rendőrök azáltal, hogy felszámoltak egy bűnszervezetet, amely lovak törvénytelen levágására és a lóhús külföldi értékesítésére specializálódott - közölte pénteken a Brassó megyei rendőr-főkapitányság. Az állatokat elszállították az illegális vágóhídról egy karámba, ahol megfelelő ellátásban részesülnek.
A hatóságok március 14-én számoltak fel egy bűnszervezetet, amely lovak illegális levágásával és külföldi értékesítésével foglalkozott. Az ügyben 60 napig érvényes kényszerintézkedést hoztak hat gyanúsított ellen, akiket megvesztegetéssel és vesztegetés elfogadásával, nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésével, közbeszerzések elcsalásával, állatok szándékos és jogtalan leölésével, közokirat-hamisítással és pénzmosással gyanúsítanak. A lovakat ideiglenesen a Brassó megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóságra bízták, jogi helyzetük tisztázásáig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában