Találkozó

2023.02.23. 17:43

Iohannis: különösen aggasztóak a Moldovai Köztársaság demokratikus rendjét veszélyeztető külső fenyegetések

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A Moldovai Köztársaság demokratikus rendjét veszélyeztető külső fenyegetések különösen aggasztóak – jelentette ki Klaus Iohannis csütörtökön, a Maia Sandu moldovai elnökkel tartott találkozója utáni sajtónyilatkozatában. Az államfő emlékeztetett arra, hogy múlt év február 24-én támadta meg Oroszország Ukrajnát. "Történelmi méretű válságos időszakon megyünk keresztül" – jellemezte az azóta eltelt egy évet.

Iohannis ismételten megerősítette, hogy Románia határozottan elítéli Oroszországnak a Moldova destabilizálására irányuló kísérleteit. "A Moldovai Köztársaság nincs egyedül ezekkel a provokációkkal szemben" – jelentette ki. Hozzátette, hogy Románia továbbra is figyelemmel kíséri Oroszország hibrid hadviselését, amely a háború egyéves évfordulójához közeledve egyre intenzívebbé válik.

"A destabilizációs kísérleteket segíti az oroszbarát propaganda, amelynek célja az Oroszország számára hasznos narratívák terjesztése, valamint egységünk és szolidaritásunk megbontása. De mi nem fogunk engedni" – fogalmazott az államfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában