Garancia

2023.02.11. 20:52

Grindeanu: az infrastruktúra fejlesztésén túl az is fontos, hogy a munkát jól végezzék el

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter szombaton kijelentette, nagyon fontos az infrastruktúra fejlesztése, de emellett az is, hogy a munkát jól végezzék el.

Forrás: ziarulunirea.ro

Fotó: user

Agerpres

A Gyulafehérvárra látogató tárcavezetőt az újságírók a február eleji incidenssel kapcsolatban kérdezték, amikor az A10-es jelzésű autópálya Szászsebes felől Torda irányába tartó sávján, a 15-ös és a 16-os kilométer közötti szakaszon beszakadt az út.

Grindeanu rámutatott, a munkálat még garancia időszakban van, így az építkezési vállalat saját költségén fogja elvégezni a javítási munkálatokat, de nyomatéskoította, azt szeretné, hogy minél kevesebb ilyen incidens forduljon ezentúl elő. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR) szigorúan monitorozza a vállalatot.

Hozzátette, reméli, hogy mihelyt az időjárási körülmények megengedik, az építő cég is 'megfelelő ritmusban' végzi majd a munkálatokat, nyomatékosítva, hogy vállalatnak be kell tartania a kiszabott határidőket.

A forgalmat február elsejétől állította le 30 napra a CNAIR az építő cég kérésére az A10-es sztráda Szászsebes felől Torda irányába tartó, körülbelül 1 kilométer hosszú szakaszán. A javítási munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak és a kivitelező költségén hajtják végre, ugyanis a tavaly átadott útszakasz még garancia alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában