Kék hírek

2023.02.28. 13:52

Egyszerre négy embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

Romániában egyszerre négy, illegális bevándorlók nyugati országokba juttatását szervező embercsempész-hálózatot számoltak fel a hatóságok kedden.

Forrás: politiaromana.ro

MTI
A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), a határrendészet és a rendőrség bevetési egységei 85 helyszínen tartottak házkutatást Temes, Arad, Szatmár, Krassó-Szörény, Fejér, Olt és Dambovita megyében, illetve a fővárosban, és mintegy 90 gyanúsítottat állítottak elő, hogy kihallgassák őket.

A vádhatóság közleménye szerint a négy bűnszövetkezet a migránsok romániai ideiglenes elhelyezéséről gondoskodott, és megszervezte, hogy - a román határ illegális átlépésével - folytassák útjukat Közép- és Nyugat-Európa országaiba.
A hatóságok a tavalyi év során az embercsempészek mintegy 40 ilyen "szállítmányát" fogták el, és mintegy 800 határsértőt azonosítottak, akik törvénytelenül akarták átlépni a román határt más európai uniós tagállamok felé.
A DIICOT közleménye szerint a hatóságok az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva, bűnszövetkezet létrehozása, tiltott határátlépés és embercsempészet gyanújával indítottak eljárást. A román Btk. bűncselekménynek minősíti, és hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja az illegális határátlépést, az embercsempészetet pedig kettőtől hét évig terjedő börtönnel bünteti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában