Törökországi földrengés

2023.02.07. 10:45

Az egészségügyi minisztérium önkénteseket toboroz és véradási kampányt indított

Forrás: MTI/AP

Fotó: Halil Hamra

Agerpres, MTI

Önkénteseket toboroz az egészségügyi minisztérium az orvosi egyetemekkel közösen, hogy olyan egészségügyi szakemberekből álló csapatokat állítsanak készenlétbe, amelyek segítséget nyújthatnak a törökországi földrengés sújtotta térségekben. Emellett véradási kampányt kezdeményeztek a földrengés vérátömlesztésre szoruló áldozatai számára, és gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket készítenek elő, hogy szükség esetén elküldjék a török hatóságoknak.
A minisztérium hétfő esti közleménye értelmében a törökországi és az észak-szíriai lakosságot súlyosan érintő földrengés után Alexandru Rafila egészségügyi miniszter azonnal felvette a kapcsolatot Törökország romániai nagykövetével, Ozgur K. Altannal, hogy kifejezze szolidaritását és támogatását. Az önkéntesnek jelentkezni kívánó orvosok és egészségügyi asszisztensek a www.ms.ro honlapon kaphatnak részletesebb tájékoztatást a feliratkozásról, és itt lehet tájékozódni a véradási helyszínekről is. 

Törökországban kedden 3381-re emelkedett a hétfői földrengések halálos áldozatainak a száma, miközben a sebesülteké 20 426-ra nőtt - közölte a török katasztrófavédelem (AFAD) kedden. Az AFAD arról is beszámolt, hogy legkevesebb 5775 épület omlott össze a katasztrófában, miközben még 11 302 olyan megsérült épületről érkezett hozzájuk bejelentés, amelyek állapotát egyelőre nem tudtak felmérni. Az Anadolu török állami hírügynökség hétfőn azt közölte, hogy csak Törökországban a földrengések által sújtott 10 tartományban mintegy 13,5 millióan élnek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában