Gála

2023.01.20. 08:57

Romániai a legjobb női CS:GO játékos

A Suceava megyei Rădăuți városából származó 23 éves lányt, Ana Dumbravă-t választották a világ legjobb Counter Strike: Global Offensive játékosának.

Forrás: Facebook

Ana Dumbravă-t a női CS:GO kategóriában díjazták vasárnap Stockholmban, a HLTV Award Show fényűző gáláján. Ezt a gálát minden év elején rendezik meg, és célja, hogy megjutalmazza a számítógépes játékipar legtehetségesebb szereplőit, akik az előző évben lenyűgöző teljesítményt nyújtottak. „Remélem, hogy ez a trófea több hölgyet ösztönöz majd arra, hogy csatlakozzon a gaming világához. Másodszor, szeretném megköszönni a csapattársaimnak, hogy segítettek jobb játékossá, jobb emberré válni, köszönöm a szervezőknek, a családomnak és a barátaimnak, mindenkinek, aki segített elérni az álmomat” - mondta Ana a trófea átvétele után, írja a monitorulsv.ro. A brazil Olga Rodriguest és az orosz Ksenia Kluenkovát is jelölték erre az ágazatban fontos díjra. Az ANa néven futó 23 éves játékos a Nigma Galaxy női csapatának tagja. Ő egy AWP-er (Artic Warfare Police) főszereplő, ami azt jelenti, hogy az ő feladata a játékban az ellenfelek likvidálása távolról. Ezt a díjat megelőzően ANa számos versenyen vett részt, a legfontosabb díjat 2020-ban kapta, amikor megnyerte a Girl Gamers Festival bajnokságot Dubaiban. A Counter-Strike valószínűleg a legnépszerűbb számítógépes játék. 1999-ben jelent meg, és azóta a játék több változata is megjelent a piacon, a legismertebb a Global Offensive.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában