Influenza

2023.01.10. 16:26

Frissítés: További három influenzás beteg halt meg a nagyszebeni megyei kórházban

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Frissítés

Továbi három influenzavírussal diagnosztizált, de más betegségekben is szenvedő páciens halt meg a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházban - közölte kedden a Szeben megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP).
A három beteg egyike egy 77 éves Szeben megyei nő, aki non-Hodgkin limfómában, 2-es típusú cukorbetegségben szenvedett és iszkémiás akut agyi érkatasztrófán (stroke) esett át. A járványos betegségek osztályán kezelték. A második páciens egy 73 éves Szeben megyei férfi, akinek krónikus szív-, tüdő- és májbetegsége volt. A harmadik áldozat egy szintén Szeben megyei, 62 éves férfi, akinek krónikus szív- és tüdőbetegsége és tüdőgyulladása volt. Mindkettőjüket előbb a járványos betegségek osztályán, majd az intenzív osztályon kezelték.
Ez a három haláleset január 9-én következett be, és az intézmény csak azután értesült róluk, hogy a korábbi tájékoztatást kiadta - hangsúlyozták a Szeben megyei közegészségügyi igazgatóság képviselői. A korábbi tájékoztatásban szereplő másik három áldozat a hét végén halt meg a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházban.

Eredeti hír

Az elmúlt hét végén három influenzavírussal diagnosztizált, de más betegségekben is szenvedő páciens halt meg a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházban - közölte kedden a Szeben megyei közegészségügyi igazgatóság ügyvezető igazgatója, Horaţiu Cojocaru.
A három beteg egyike egy 80 éves Brassó megyei nő, aki krónikus szív-, tüdő és májbetegségben szenvedett és túlsúlyos volt. Meghalt egy 75 éves Szeben megyei páciens is, aki tüdőrákban, krónikus légzési elégtelenségben, vírusos tüdőgyulladásban szenvedett, mindemellett cukorbeteg és túlsúlyos volt. A harmadik áldozat egy szintén Szeben megyei, 65 éves férfi, akinek az elhízás mellett krónikus szív-, máj- és tüdőbántalmai voltak.
Mindhárom beteget az A típusú influenzával diagnosztizálták. Első lépésként a fertőző betegségek kórházába, majd az intenzív terápiára utalták be őket, de nem sikerült megmenteni az életüket.
A közegészségügyi igazgatóság kéri az embereket, hogy lehetőség szerint kerüljék a zsúfolt helyeket, viseljenek maszkot, gyakran mossanak kezet, és szellőztessék minől többször azokat a helyiségeket, ahol több ember tartózkodik.
Aki légúti fertőzés tüneteit észleli magán, azt arra kérik, hogy forduljon a családorvoshoz, ne menjen közösségbe, és ha állapota rohamosan romlik, azonnal menjen a sürgősségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában