Közszféra

2022.11.11. 13:33

Uniós projektek: egységesítik a közalkalmazottak bérpótlékjait

Forrás: gov.ro

Agerpres

Sürgősségi rendeletet fogad el pénteken a kormány az uniós alapokból támogatott projektekben közreműködő közalkalmazottak bérpótlékjának egységesítéséről - nyilatkozta a kabinet ülése elején a miniszterelnök. Nicolae Ciucă emlékeztetett arra, hogy jelenleg minisztériumonként eltérő bérpótlékot alkalmaznak a közszférában ezért a munkáéért. 'A pótlékokat nem emeljük, csak egységesítjük' - szögezte le.
A kormányfő elmondta, hogy Románia számára igen nagy jelentősége van az uniós forrásoknak: az ország 30 milliárd eurót készül lehívni az EU helyreállítási alapjából és további 60 milliárd eurót a 2014-2020-as és a 2021-2027-es költségvetési ciklusban rendelkezésre álló alapokból.
Hozzátette, hogy a helyreállítási alapból finanszírozott projektekben közreműködő közalkalmazottak bérpótlékját nem uniós forrásokból, hanem az állami költségvetésből fizetik, ez is okozza az eltéréseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában